Acorn Tommy

Acorn Tommy


Shirehingst efter Lockley Topsman 47370 och undan Acorn Princess 149054 . 


Acorn Tommy är avelsgodkänd enligt Shire Horse Society i England.

 

Omdömme utfärdat Grevagården 2015-03-29:

Maskulin hingst av mycket god rastyp. Rastypiskt huvud, välansatt hals, bra bogläge. Stark rygg, bra djup, välformat kors. Välbenad från sidan, nöjaktigt korrekt. Avspänd, taktmässig skritt. Framåtgripande trav med utmärkt mekanik.


Poäng utseende och rörelse: 9-8-8-8-9 = 42 poäng


På Svenska Shirehästföreningens Riksutställning 2015 fick Acorn följande för utseende och rörelse: 9-9-9-8-9 = 44 poäng. Acorn fick titeln Champion Stallion.


Acorn Tommy är även utställd i Danmark, där han 2014 vann sin klass som 2-åring och fick titeln Champion Stallion samt blev bästa hingst.


Klicka på bilden för att se fullständig stam.

På Svenska Hästavelsförbundets sida "Blå Basen", kan du läsa om svenska meriter och avkommor m.m. :

Acorn Tommy

Ägarens egna ord

Acorn Tommy har allt vi söker i en modern Shirehingst; välavlad, med en fantastisk utstrålning och konstruktion samt otroligt fina gångarter.

Hans mjuka, fina och vänliga temperament är också något av det vi värderar högt med honom.

När han avelsgodkändes av Engelsk domare år 2014, var domaren lyrisk och av den mening att detta var den bästa 2-åriga Shirehingst han avelsgodkänt det året, både i England och i övriga Europa.


Efter ett år av enorm efterfrågan, har vi beslutat att låta Acorn Tommy göra sin avels- och tävlingssäsong i England under säsongen 2016.

Vi ser med stor förväntan fram emot att få se denna unga hingst ute i Showringen i händerna på en av Englands främsta uppfödare, show-men, och handler, Mr Walt Bedford.


Pris

Språngavgift: ? kr

Dygnavgift: ? kr

Eventuella veterinärkostnader tillkommer.


Kontakt

Fredrik Wellner

Mobil: 

Mail:

Maila för mer info och bilder.